Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Βροχερό southampton... και σήμερα. Έτσι και λίγο ανέμελο λόγω του αέρα.
Ο καιρός φυσικά ιδανικός για τους εναπομείναντες του spirng break να φυλάνε τα μετ' όπισθεν. 

Γιατί ποιος καιρός είναι πιο κατάλληλος για να χωθείς σε μια βιβλιοθήκη; Σελίδες και ράφια και τόνοι γνώσεων για την πεπερασμένη μας μνήμη. Καφεδιά για την αντοχή. Και το νορβηγικό  μπλοκ, έτσι γιατί χωρίς παρέα τίποτα δεν γίνεται σωστά.

Μπορώ να πω ότι απολαμβάνω την ηρεμία της βιβλιοθήκης αυτές τις μέρες. Το μαζικό άγχος έχει πάει διακοπές. Μαζί του το χρουτσου χρουτσου από τις συσκευασίες φαγητού και το κλικι κλικι των πληκτρολογίων (ή το γκάπα γκούπα αν πέσεις σε κάποιον που βαράει το πληκτρολόγιο σαν να ήταν ο καθηγητής που χωρίς τύψεις πρόσθεσε κάτι ακόμα στην reading list, λες και δεν είχες ήδη αρκετά. Και έχεις να βάλεις και πλυντήριο.).

Σήμερα είναι μέρα μεγάλη. Η μέρα που θα διαβάσω admiralty. To admiralty συγκινημένο -ούτε αυτό δεν το πιστεύει- δακρύζει τη στιγμή που σας γράφω. Το καθήκον με καλεί. Γουλιά καφέ, ανάσα και, 'αντε,  καλό μας ταξίδι..!

1 σχόλιο:

  1. Το δεύτερο εξάμηνο στο soton μπήκε και τρέχει…. για πότε ήταν Ιανουάριος και για πότε φτάσαμε στο spring break είναι ασύλληπτο..
    Πώς πέρασε λοιπόν αυτό το διάστημα? Όλοι οι συμφοιτητές θα συμφωνήσουν «καλύτερα από το πρώτο». Τον Οκτώβρη ήμαστε όλοι κάπως σαν τα πρωτάκια στο δημοτικό, χαμένα, άγνωστα μεταξύ αγνώστων με τη διαφορά ότι δεν είχαμε κάποιον να μας κρατάει από το χέρι… Παρακολουθούσαμε, ακούγαμε καινούριες λέξεις : charterparty, utmost good faith, cif, fob, maritime lien…, φωτοτυπούσαμε τα πάντα, δε χάναμε lecture και φυσικά κάθε μέρα γνωρίζαμε νέο κόσμο και Έλληνες «και εσύ;».
    Το επόμενο εξάμηνο, διαφορετικό. Τα πηγαδάκια έχουν σχηματιστεί, τα γεωγραφικά μπλογκς, όπως πάντα έχουν διαμορφώσει τις παρέες και οι έξοδοι έχουν αυξηθεί. Άρχισαν και οι απουσίες… αλλά πώς αλλιώς (;) είναι βαρύ το πρόγραμμα κάθε Δευτέρα και Παρασκευή!
    Τώρα οι περισσότεροι έχουν διασκορπιστεί εκτός Σαουθάμπτον …. Επειδή όμως κάθε κατεργάρης γυρίζει στον πάγκο του, έτσι όλοι θα καταφθάσουμε και πάλι περί τα μέσα Απρίλη, έχοντας «μαζέψει ήλιο» όσοι πήγαμε στο νότο, χιόνι όσοι στο βορρά, έτοιμοι για τα «τελευταία μέτρα του της διαδρομής μας, πριν κόψουμε το νήμα». Η ζωή θα συνεχιστεί στο Σαουθάμπτον, στα μαθήματα μας, στα tutorials μας, στους αγαπημένους και μη καθηγητές μας, αλλά και φυσικά στο Stags, στο La Baronia, στο Pitcher & Piano, στο Turtle Bay, στο Orange και ο κατάλογος δεν τελειώνει, οπότε σταματώ!
    Ας βάλουμε λοιπόν τα δυνατά μας και ας περάσουμε καλά ταυτόχρονα!!!
    Ευτέρπη Π. Καλογερά

    ΑπάντησηΔιαγραφή